Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Lütfen GiriÅŸ yada Kayıt.    Kayıp Parola?

Alimlerin Şeyh Elbani rahımullah hakkında sözleri
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Alta gitSayfa: 1
BAŞLIK: Alimlerin Şeyh Elbani rahımullah hakkında sözleri
#115
Alimlerin Şeyh Elbani rahımullah hakkında sözleri 13 Yıl, 1 Ay önce Karma: -10
AddThis Social Bookmark Button
ALİMLERİN ŞEYH ELBANİ RAHIMULLAH HAKKINDA SÖZLERİ

Şeyh Muhammad ibn İbrahim, İbn bazında öğretmeni, şeyh el-Albani hakkında şöyle demiştir: "O sünnet ehlinden, hakkın taraftarı ve sapıklık ehlininin aleyhdarlarındandır". Bak. "Muhaddisul-Asri nasıru-s sunna", 32.

Şeyh İbn Baz onun hakkında şöyle demiştir: "Ben, bizim zamanımızda semalar altında şeyh el-Albani’den daha bilgili insan tanımıyorum". Bak "Kaukaba bin aimatil-huada", 227.

Bir keresinde şeyh İbn Baz’a "Gerçekten Allah bu ümmete her yüz yılda bir, bu dini yenileyen âlim gönderecek" hadisini okuyarak sordular: "Bu yüzyılda dini yeniliyen kimdir?" dedi "Şeyh dedi ki Muhammad Nasiruddin el-Elbani’dir, bu benim reyimdir". bak "Macalə el-asalə al-Urduniyya", 76.

Şeyh İbn Useymin şöyle demiştir: "Şeyh el-Albani sünnet ehlinden, sünnetin muhafızçılərındəndır, hadis ilminin imamı, ve zamanımızda onun eşi benzeri olan insan tanımıyoruz. Fakat bir insanın dehasını görünce bazı insanların kalplerine kin girer, ve onlar o insana dil uzatıyorlar. Bu amel, müminlere büyük ve küçük miktarda verilen sadakalara göre, sahabilerle alay eden münafıkların yaptıklarına benzeer. Biz bu insanı onun yazdığı kitapları ile tanıyoruz. Ben onu onun geçirdiği meclisleri ile de tanıyorum. O akide’de düz yolu (menheci) tutan seleftir ". Bak"Tascilatu macalis el-hüda" 4. kaset.

Şeyh Abdülaziz Ali Şeyh ve Şeyh Salih el-Favzan onun hakkında şöyle demişlerdir: "Bizim zamanımızda sünnetin muhafızıdır!" bak. "Muhaddisul-Asri nasıru-s sunna", 33.

Şeyh Abdullah bin AbduRəhman el-Bassam şöyle demiştir: "Şeyh el-Albani zamanımızın büyük imamlarındandır. O sünnete kulluk etmekte gayretli ve bu yolda kendisinden malından ve devletinden vaz geçen kimselerdendi ". bak "Kaşfu-t talbis",76.

Şeyh AbdulMuhsin el-Abbad şöyle demiştir: "Şeyh el-Albani, Allah ona rahmet etsin, kendi ömrünü Sünnete kulluk etmeye, kitap yazmaya, Allah'ın dinine davet etmeye, selef davetinin zaferine ve bidatlere karşı mücadeleye adayan büyük âlimlerin sırasındadır. O Allah Resulu’nün sallallahu aleyhi ve sellem’in sünnetinin muhafızlarındandır ve böyle alimin vefatı Müslümanlar için büyük bir kayıptır. Allah ona yaptığı amellerini daha hayırlı şeyle bedel etsin ve onu Cennet ehlinden etsin ". bak "Hayatul-Albani", 7.

Şeyh Abdullah el-Ubaylan şöyle demiştir: "Ben ve tüm Müslümanlar imam, büyük âlim, muhaddis, zâhid, şeyh Muhammed Nasiruddin el-Albani’nin vefatına üzülüyoruz. Onun faziletleri hakkında konuşmaya söz bulunmaz, fakat onun hatta selef davetini diriltmekten başka bir hizmeti olmasaydı, bu kendiside erişilmez bir hizmettir. Fakat bununla beraber o selef yoluna davet eden büyük Hatip idi. O Sünnet temelinde yaşamış ve insanları bid'atlerden sakındıran kimse idi. Bizim şeyh Abdullah isim-Duayş diyordu: "Kaç yüzyıllardır ki biz, hadis çalışmasında şeyh Nasuriddin’in eşi ve benzeri olan bir akademisyen görmedik. İmam as-Suyuti'nin ölümünden sonra günümüze kadar, şeyh el-Albani gibi hadis ilmini bu kadar ayrıntılı ve net öğrenmiş insan tanımıyoruz ". bak "Hayatul-Albani", 9.

Şeyh Salih Ali Şeyh şöyle demiştir: "Şüphesiz görkemli âlim Muhammed Nasiruddin el-Albani’nin vefatı büyük bir kederdir, çünkü o İslam ümmetinin âlimlerinden, muhaddislerin muhaddisi idi. Allah onun vasıtasıyla bu dini muhafaza edip, Sünneti yaydı bak "Kaukaba bin aimatil-huada", 252.

Şeyh el-Albani 87 yaşında vefat etmiştir. Allah ona rahmet etsin, onun günahlarını affetsin ve onu cennetle sevindirsin!
editor
Administrator
Gönderiler: 82
graph
Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
 
Ãœste gitSayfa: 1

Ãœye GiriÅŸ Formu

Allah yaratılış gayesi yaratılışgayesi davet muhammed melek Kuran Sünnet hadis ayet cennet, cehennem, islam, insan, yazılı, sesli, video, yayın, ebu, said, enes, canlı, tv, abdurrahman, musa, isa, ibrahim, nuh, ıstılah, sohbet, albani, buhari, muslim, tirmizi, nesai, ibn, mace, taberi, kesir, kurtubi, sitte, ebu, davut, davud, sunen, dua,  büyü, cin, sihir, tılsım, ahmed, korunma, edeb, rukye, oruç, namaz, kurban, bayram, ramazan, fıtrat, tevhid, uluv, risale, tahkik, menhec, tahric, nur, muaz, zaman, sema, arÅŸ, cübbeli, harun, isa, yahya, vahiy, islami, video, islamivideo, mesnevi, mevlana, guraba, kitap, al, oku, öğren, cd, indir, download, ebu said tasavvuf mevlana fetva ayet ebusaid kitap kays leyla mecnun celalettin celaleddin rumi kimya zahir tecelli vasıf tanımak nitelemek hadis ilim  amel iman nas iman ıstılahÅŸeriathakikathükümkuran sünnet küfür ÅŸirk tevhid sünnet kalp hayat zikir iman

Åžu anda 497 ziyaretçi Ã§evrimiçi