AddThis Social Bookmark Button
İslam'ı en çok kadınlar seçiyor
İngiltere'de Müslümanlığı seçenlerle yapılmış en kapsamlı araştırmalardan biri.Times gazetesinin haberine göre son on yılda Müslüman olan İngiliz sayısı, önceki on yıla göre iki kat arttı.
Ä°slamiyet’i seçen Ä°ngilizler'in üçte ikisi kadın. Ä°ngiltere'de yayımlanan Times gazetesi Ä°ngiltere'de Ä°slamiyet'i seçenler hakkında özel bir araÅŸtırmaya yer verdi. 'Ä°ki kültür arasında kalmak' baÅŸlığıyla sunulan araÅŸtırma Ä°ngiltere'de Müslümanlığı seçenlerle ÅŸimdiye dek yapılmış en kapsamlı araÅŸtırmalardan biri. AraÅŸtırmanın sonuçlarına yer verilen özel dosya oldukça ilginç sonuçları ortaya koyuyor.
Faith Matters isimli vakfın araştırmasına göre İngiltere'de son on yılda İslamiyet'e geçenlerin sayısı bir önceki on yıla göre iki kat artmış ve 100 bini bulmuş. Geçtiğimiz yıl Müslüman olanların sayısı ise 5 bin 200. Bu sayının üçte ikisini kadınlar oluşturuyor.Müslüman olan İngilizler'in ortalama yaşı 27 buçuk ve bu grubun üçte ikisi kadınlardan oluşuyor. İslamiyeti seçen kadınların hemen hepsi başörtüsü takıyor. İngiliz kadın müslümanlar peçe ya da nikab gibi yüzü tümüyle kapayan kıyafetleri ise tercih etmiyor, ancak takılma hakkına saygı duyuyor.
Haberde ayrıca, İslamiyet'i tercih eden İngilizlerin oldukça zor bir durumda kaldıkları yorumuna da yer verilmiş. Çünkü bu kişiler yeni dahil oldukları müslüman toplumu tarafından kolaylıkla kabul edilmedikleri gibi yakın çevreleri tarafından da dışlanıyorlar.
BBC Türkçe-AA

PaylaÅŸ....

Yorum Yazabilmek için Üye olmalısınız.

Ãœye GiriÅŸ Formu

Allah yaratılış gayesi yaratılışgayesi davet muhammed melek Kuran Sünnet hadis ayet cennet, cehennem, islam, insan, yazılı, sesli, video, yayın, ebu, said, enes, canlı, tv, abdurrahman, musa, isa, ibrahim, nuh, ıstılah, sohbet, albani, buhari, muslim, tirmizi, nesai, ibn, mace, taberi, kesir, kurtubi, sitte, ebu, davut, davud, sunen, dua,  büyü, cin, sihir, tılsım, ahmed, korunma, edeb, rukye, oruç, namaz, kurban, bayram, ramazan, fıtrat, tevhid, uluv, risale, tahkik, menhec, tahric, nur, muaz, zaman, sema, arÅŸ, cübbeli, harun, isa, yahya, vahiy, islami, video, islamivideo, mesnevi, mevlana, guraba, kitap, al, oku, öğren, cd, indir, download, ebu said tasavvuf mevlana fetva ayet ebusaid kitap kays leyla mecnun celalettin celaleddin rumi kimya zahir tecelli vasıf tanımak nitelemek hadis ilim  amel iman nas iman ıstılahÅŸeriathakikathükümkuran sünnet küfür ÅŸirk tevhid sünnet kalp hayat zikir iman

Åžu anda 579 ziyaretçi Ã§evrimiçi