İHH'dan Gazze için yeni kampanya

AddThis Social Bookmark Button
İHH'dan Gazze için yeni kampanya

 Ä°HH Ä°nsani Yardim Vakfı, Gazze'ye yönelik yeni bir insani yardım kampanyası baÅŸlattiğını duyurdu.Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı tarafından düzenlenen 5. Ä°slam Dünyası Sivil Toplum KuruluÅŸları Konferansı'nın Gazze konulu özel oturumunda soz alan Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı BaÅŸkanı Bülent Yıldırım, Gazze'ye yönelik yeni bir insani yardım kampanyası baÅŸlattıklarını açıkladı.

Yıldırım, Gazze'de Mavi Marmara öncesindeki mahrumiyet durumuna dönüldüğünü belirterek, "Gazze'ye yeni bir yardım kampanyasını bu gün burada başlattığımızı duyuruyorum. Tüm sivil toplum kuruluşları Gazze'ye yardım için harekete geçmeli ve üzerine düşeni yapmalı. İslam İşbirliği Teşkilatı da, Mısır üzerinden Gazze'ye bir insani yardım koridoru açılmasına yardımcı olmalı. Bizleri tekrar gemi ve konvoy ile uğraştırmamalı" dedi.

NE OLURSA OLSUN GAZZE'YÄ° UNUTMAMALIYIZ

Suriye'deki savaş sonucunda muhtaç duruma gelenlere yardım etmenin insani bir vazife olduğunu ifade eden Yıldırım, "Ama dünyanın neresinde savaş olursa olsun İsrail ablukası altındaki Gazze'yi unutmamalıyız" diye konuştu.

 

GAZZE’YE YARDIM YAÄžDI

Bülent Yıldırım'ın Gazze için başlattığı yardım kampanyasında 6.5 milyon dolardan fazla bağış toplandı.
Yıldırım'ın çağrısı katılımcılar tarafından yanıt buldu. Oturum boyunca çeşitli STK ve yardım organizasyonları Gazze için 6.5 milyon dolardan fazla yardım bağışladı. Yardım yapan ülkeler arasında en dikkat ceken ise Arakan oldu. Oldukça zor günler geçiren ve zaten yardıma muhtaç bir bölge olan Arakan'dan katılan STK temsilcileri, şimdiye kadar kendilerine yardım yapıldığını, çok paraları olmasa da 5 bin dolar kadar bir yardımı Gazzeli kardeşlerine bağışlamak istediklerini söylediler.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım'da yardımların, Ürdün ve Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırılacağını belirterek, söz konusu ülkelerin yardımların Gazze'ye ulaştırılmasına engel çıkarma gibi bir duruşlarının olmayacağını ön gördüklerini belirtti.

Yardım kampanyasının halen devam ettiğini kaydeden Yıldırım, "Söz konusu yardımlar Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak" diye konuştu.

PaylaÅŸ....

Yorum Yazabilmek için Üye olmalısınız.

Ãœye GiriÅŸ Formu

Allah yaratılış gayesi yaratılışgayesi davet muhammed melek Kuran Sünnet hadis ayet cennet, cehennem, islam, insan, yazılı, sesli, video, yayın, ebu, said, enes, canlı, tv, abdurrahman, musa, isa, ibrahim, nuh, ıstılah, sohbet, albani, buhari, muslim, tirmizi, nesai, ibn, mace, taberi, kesir, kurtubi, sitte, ebu, davut, davud, sunen, dua,  büyü, cin, sihir, tılsım, ahmed, korunma, edeb, rukye, oruç, namaz, kurban, bayram, ramazan, fıtrat, tevhid, uluv, risale, tahkik, menhec, tahric, nur, muaz, zaman, sema, arÅŸ, cübbeli, harun, isa, yahya, vahiy, islami, video, islamivideo, mesnevi, mevlana, guraba, kitap, al, oku, öğren, cd, indir, download, ebu said tasavvuf mevlana fetva ayet ebusaid kitap kays leyla mecnun celalettin celaleddin rumi kimya zahir tecelli vasıf tanımak nitelemek hadis ilim  amel iman nas iman ıstılahÅŸeriathakikathükümkuran sünnet küfür ÅŸirk tevhid sünnet kalp hayat zikir iman

Åžu anda 538 ziyaretçi Ã§evrimiçi